Apegapen

Lieve bezoeker van mijn website,

Hoe staan de zaken?

In huize Kaandorp líggen de zaken vooral. Ik was vermoeider dan ik dacht, na de afgelopen tournee en de daaropvolgende nogal intensieve feestdagen. Met ons bejaarde hondje, dat inmiddels stokdoof is en slecht ziet, hang ik op het ogenblik het liefst de hele dag als twee bejaarden op de bank.

De bewuste tournee was overigens een doorslaand succes, al zeg ik het zelf, met overal uitverkochte zalen en een laaiend publiek. Waarvoor hartelijk dank! Ik was op stap met Jenny Arean, de onbetwiste keizerin van het betere Nederlandse lied. Nou, dat hebben we geweten. Mevrouw Arean is uit 1942, dus rekent u maar uit, maar ze heeft nog immer een roestvrijstalen strot plus de conditie van een bootwerker. Hele zalen blies ze omver, het publiek in verbijstering achterlatend, waarna wij een welverdiende borrel gingen drinken. Die borrels duurden vaak langer dan de voorstelling zelf, omdat we overal in het land wel mensen kennen en het meestal veel te gezellig werd. Bovendien hadden we vijf muzikanten bij ons, en met muzikanten is het sowieso altijd feest. Vraag niet hoe onze stemmen het allemaal volgehouden hebben.

Oorspronkelijk zouden we maar een half seizoen spelen, maar door corona (je zou het bijna alweer vergeten zijn) moesten we steeds maar schuiven en verplaatsen (wat overigens voor alle voorstellingen is gelukt, behalve voor Tilburg, sorry daarvoor!). Ook zijn er wegens grote vraag veel voorstellingen bijgeboekt, waardoor we uiteindelijk dertien keer in Carré hebben gestaan, wat wij natuurlijk heel erg leuk vonden. Alles bij elkaar waren we daardoor uiteindelijk anderhalf seizoen onder de pannen.

Van de zomer zijn we zelfs ook nog op ‘Waddenzeetournee’ geweest. Een klipper met kapitein bracht ons naar alle eilanden, alwaar we in het/de ter plaatse beschikbare dorpshuis/gymzaal/kerkzaaltje/campingkantine optraden. Ik zie Jenny nóg zitten met een jenever en een gebietst sigaretje, midden in de nacht op het terras van ’t Zwaantje in West Terschelling, innig tevreden na een vrolijk optreden in Midsland. Zo wil ik ook wel tachtig worden. Het was kortom een zonnige en zeer memorabele tocht.

Inmiddels is de show ook opgenomen voor tv en op kerstavond op NPO1 uitgezonden, met mooie kijk- en waarderingscijfers tot gevolg.

Dus de tour is nu officieel ten einde. Wat nu?

Geen idee. Of eigenlijk: meerdere ideeën, maar ik gun mezelf even een kleine adempauze. Ik heb dus nog geen nieuwe show in de planning, ik laat het even komen zoals het komt. Zodra er weer zicht is op een voorstelling laat ik dat uiteraard weten via deze website en mijn social media.

Ondertussen wens ik iedereen een heel mooi 2023. Het is nu nog een beetje nat en donker buiten, maar de dagen zijn alweer aan het lengen en op een dag is het weer lente.

Tot gauw!

Liefs,