Wimie Wilhelm

Vanmorgen is, na een zeer kort ziekbed, overleden mijn regisseuse en lieve vriendin Wimie Wilhelm. Toen ik een aantal jaren geleden in de problemen was met een opstartende show, hielp ze me direct vakkundig uit de brand. Sindsdien is er een hechte vriendschap en een bijzonder vruchtbare samenwerking ontstaan.

Wimie was bij het grote publiek misschien wat minder bekend, maar in de theater- en cabaretwereld genoot ze respectvol aanzien. Ze regisseerde groot en klein, niemand was te min voor haar. Door haar feilloze theaterintuïtie, haar groot analytisch vermogen en het enorm aantal vlieguren dat ze maakte, kon ze razendsnel de vinger op de zere plek leggen, rake beslissingen nemen en briljante oplossingen aandragen om zodoende een voorstelling naar een hoger plan te trekken. Voor menig cabaretier is ze een rots in de branding geweest in het lastige proces van het ontwikkelen van een nieuwe show. Zo ook voor mij.

Ik mis nu al haar warme vriendschap, haar grote hart met ruimte voor iedereen, haar markante stem en dito persoonlijkheid, haar vakmanschap, haar grote gevoel voor humor en het ongebreidelde plezier dat we hadden in het maken van een goede voorstelling.

Mensen als Wim kunnen we eigenlijk gewoon niet missen.

Ik wens ieder die haar lief heeft, ook namens Jenny Arean, met wie Wimie en ik de voorstelling ‘Gedeelde Smart’ hebben gemaakt, alle liefs en sterkte.